· 7-8 db csirkecomb
· 3-4 gerezd fokhagyma
· kb 1,5 kg burgonya
· 3 kanálnyi olívaolaj
· 1 tk só,
· 1 kk őrölt bors,
· 1 tk grill fűszerkeverék
· 1 tk magyaros sült fűszerkeverék
· 10-12 szem gombafej
1. A csirkecombokon rajta hagyjuk a bőrét, úgy besózzuk.
2. Egy magasabb tepsibe (én kacsasütőbe tettem) tesszük a combokat, szépen elrendezve, de előtte jól kiolajozzuk a tepsit.
3. A combokat meglocsoljuk olívaolajjal, és fűszerezzük. A fokhagymát a combok közé tesszük, és a tepsire tesszük a tetejét .
4. A burgonyát karikára vágjuk a gombát megtisztitjuk és egészben hagyjuk .sütőpőapírral bélet tepsire helyezzük, olívaolajjal meglocsoljuk és sózzuk.
5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a combos tepsit felülre tesszük.
6. A burgonyás tepsit az alsó polcra tesszük, és így sütjük. A combokról 35 perc után levesszük a kacsasütő tetejét , , és még sütjük kb. 25 percig.
7. A combokat forgassuk, és locsoljuk. Mire a combok megsülnek, a burgonyás gombás egyveleg is kész lesz.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Én ecetes saláta mixet készítettem hozzá
íme a recept
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!