- 6-8 db csirke felsőcomb
- 25 dkg gomba
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1,5 dl vörösbor
- 1 ek konyak
- 1 ek paradicsompüré
- 1,5 dl tejszín
- só, bors
Előmelegítek egy 3,5 l-es, 24 cm-es AMC edényt a visiotherm első piros jelzéséig. Amíg melegszik, a csirkecombokat megmosom, aki nem szereti a bőrét, lehúzhatja.
A felmelegedett edényben fűszerezés nélkül megsütöm a combokat, úgy, hogy a csontosabb felük legyen az edény aljzatán, a bőrös felük pedig fölfelé. Mikor jól megpirult és az edény már "elengedte," megfordítom a combokat és a fölfelé levő felüket sózom, borsozom. Ezután ráteszem a fedőt és 4-5 percig párolom. Ekkor a húsokon képződött szaftot egy tálkába leöntöm a húsokról és még 1-2 percig fedő nélkül pirítom. Amikor kész, a ropogósra sült combokat kiszedem egy tányérra.
(Érdemes megfigyelni, hogy semmilyen zsiradékot sem használok, olajat sem, teljes egészében a hús saját zsírját és szaftját használom.
Az edényben a hús visszamaradt zsírján megpirítom a lereszelt vagy géppel pépesített vörös - és fokhagymát, rádobom a felszeletelt gombát, és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát. Pár percig pirítom, majd felengedem a csirke leöntött szaftjával, a 1,5 dl vörösborral, hozzáadom a paradicsompürét, sózom, borsozom és fedő alatt és 5 perc alatt puhára főzöm. Hozzáadom a tejszínt, a konyakot, kicsit összerottyan, beleteszem a csirkecombokat és párolt rizzsel tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!