4 db csírkecomb
2 szál répa
2 fej hagyma
3 kisebb szem krumpli
egzotikus fűszerkeverék,mexikói grillfűszer
1 kg krumpli
4 gerezd fokhagyma
vaj,tej
csipet fehérbors
só
A csírkecombot kettévágom,beleteszem egy tepsibe és mindkét oldalát befűszerezem.
A bőrös oldalával lefelé forgatom.
A répát,krumplit,hagymát megtisztítom,feldarabolom,majd a húsok közzé rakom.
Öntök rá kb 2-3 dl vizet,lefedem fóliával és 30 percig sütöm.Közben odateszem a krumplipürét is.
A krumplit sós vízben a fokhagymával együtt megfőzöm.
Majd leszűröm,egy púpos evőkanál vajjal és úgy 2 dl tejjel megtöröm,megborsozom és habosra keverem.
A húst 30 perc után kiveszem a sütőböl,leveszem róla a fóliát.
A bőrös oldalával felfelé forgatom és még így sütöm,míg szép piros és ropogós nem lesz a bőre.
Mikor megsült a krumplipürével és a mellette sült hagymával,répával tálalom,kovászosubival kínálom.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!