Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Sült cukkini és patiszon zöldséges bulgurral

felvitel dátuma: 2011-07-25 11:43:15       mai nézettség: 1       nézettség: 3702
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:

Sült cukkini, patiszon

Hozzávalók:

1 bébi cukkini vagy nagyon zsenge

1 sárga patiszon

bors www.toldifuszer.hu

extra szűz olivaolaj (kevés) a sütéshez

kicsi petrezselyem a díszítéshez (opcionális)

Zöldséges bulgur

Hozzávalók:

1 ½  csésze bulgur

2 közepes sárgarépa

1 hagyma

1 fehérrépa

½ paprika

½ piros kaliforniai parika

1-2 szelet sárga patiszon

1-2 szelet cukkini

1 zellerszár

petrezselyem

bors

chili

kicsi extra szűz oliva olaj

Saláta

hozzávalók:

3-4 jégsaláta levél

½ kigyóuborka

½ kaliforniai paprika

1 paradicsom

(persze, mármilyen hozzávalókból készíthető)

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
  1. A patiszont, cukkinit, amit megsütünk  vékony karikákra, illetve szeletekre vágjuk, mindkét oldalát megsózzuk és kicsit állni hagyjuk.
  2. Amíg várja a sütést, elkészítjük a bulgurt.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
  4. A hagymát, répát, fehérrépát, paprikákat, patiszont és cukkinit, paprikákat apró kockákra vágjuk.
  5. A zellerszárat, petrezselymet apróra vágjuk.
  6. A hagymát kicsit megdinszteljük, hozzáadjuk a répát, fehérrépát és zellerszárat és folytatjuk a dinsztelést.
  7.  Felöntjük vízzel, kicsivel többel, mint ami ellepi.(Az elkészült lének 3x mennyiségűnek kell lennie, mint az elkészítendő bulgur mennyisége). Megsózzuk és kicsit főzzük. A zöldségeket nem főzzük teljesen puhára, mert a bulgurral is puhulni fognak.
  8.  Ezzel készítettünk egy zöldséglét, amivel leöntjük a bulgurt, illetve most beletesszük. Az elkészült „levesbe” beletesszük a bulgurt, cukkinit, patiszont. Lefedjük és várunk, hogy megpuhuljon (nem főzzük).
  9. Közben elkészítjük a salátát.
  10. A salátát, paprikát, uborkát kis kockákra vágjuk a paradicsomot félbevágjuk és felszeleteljük.
  11.  20 perc elteltével megnézzük, hogy megpuhult-e bulgur, illetve magába szívott-e minden lét.
  12. Ha igen, hozzáadjuk a paprikákat és összekeverjük, ha nem, kicsit alámelegítünk és a felesleges nedvességet elpárologtatjuk, és utána adjuk hozzá a paprikákat. Utána belekeverjük az összevágott petrezselymet, de hagyunk belőle a díszítéshez. Megszórjuk borssal chilivel és ha szükséges még sózzuk.
  13. A cukkinit és patiszont lecsepegtetjük vagy papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet (ne fröcsögjön sütésnél)
  14. Lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.
  15. A bulgurt egy pohárba tömjük és ráborítjuk a tányérra, a cukkinit és patiszont kicsit megborsozzuk és megszórjuk petrezselyemmel. A felkockázott saláta alapanyagokból kis kupacokat teszünk a tányérra.

 

Egy, illetve két nagyon színes tányér étel az eredmény:))) 

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.