20 dkg rétesliszt
15 dkg finomliszt (BL55)
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1/3 csomag szárított élesztő
1 teáskanál só
víz (amennyit a tészta felvesz)
0,5 mokkáskanál cukor
A vöröshagymát apróra vágjuk majd megpirítjuk és hagyjuk kihűlni.
A többi hozzávalóval összegyúrjuk majd a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt jól átgyúrjuk hogy a levegőt kinyomkodjuk belőle,majd cipó alakra formázzuk.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt lemezre,majd takarjuk le egy bespriccelt hőálló tállal (lehetőleg magas legyen,hogy a cipó tudjon nőni)és hagyjuk így még 30 percig.Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és süssük kb. 40 percig.Ekkor vegyük le a hőálló tálat és süssük még 5-8 percig.Amikor a sütőből kivesszük spricceljük meg vízzel és hagyjuk hűlni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!