Elkészítés:
Eloszor elkeszitjuk a rizst.A szokasos modon fozzuk meg a rizst.Amig a rizs fo egy masik labasban dinszteljuk meg az aprora vagott hagymat.Mikor a rizs megfott adjuk a hagymahoz es fuszerezzuk: kurkuma,bors es ha nem eleg sos sozzuk.keverjuk ossze es hadjuk kislangon tovabbi 1-2 percig a gazon.Mikor a rizs elkeszult vegyuk le a gazrol es ovatosan forgassuk ossze a lecsepegtetett zoldborsoval es tegyuk felre. Keszitsuk el a halat. A filenek a szeleit vagjuk le,majd az igy kapott " nyesedeket" kockazzuk fel. Keszitsuk el a paclet: 1-2 gerezd zuzott fokhagymat,1 ek pirospaprikaval es a 1,5-2 dl olajjal elkeverjuk. A halfilet sozzuk,borsozzuk es a husos oldalan kenjuk be a paclevel,majd sutopapirral belelt tepsire teve 230-250 fokra elomelegitett sutoben pirosra sutjuk.A maradek paclebe beleteszem a kockara vagott nyesedeket es sozom ,borsozom,majd forro serpenyobe ontom a paclevel egyutt.Felkeszre sutom,majd kb 50 ml borral es 50 ml vizzel felengedem es kozepes langom keszre sutom.Mikor a nyesedek hal elkeszult a rizshez adjuk es ovatosan atforgatjuk. A boros szaftbol adhatunk a rizshez,hogy ne legyen szaraz. Aproravagott petrezselyemmel megszorjuk es talalasnal a frissen sult halfilet a rizs melle teve talaljuk
Szakács: evi