1 db sült csirkecomb -maradék
3 cm parizervég-maradék
4 cm parasztkolbász-maradék
2 db sárgarépa
1/2 fej karalábé
1/2 fej zeller
1 fej hagyma
3 cikk fokhagyma
1 db krumpli--elhagyható, vagy más zöldséggel helyettesíthető!
1 csokor petrezselyemzöld
1/2 pohár tejfól--maradék
3 dkg trapista sajt--maradék
2 evőkanál kókuszzsír
2 teáskanál vaj
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál zsemlemorzsa
só
A sülthúst, a parizert és a kolbászt kis kockákra vágjuk és az előzőleg egy evőkanál kókuszzsíron üvegesre párolt hagymára tesszük. Hozzáadjuk a vajat és a fokhagymát. Állandóan kevergetve, nagy lángon öt perc alatt átsütjük, átpirítjuk.
A zöldséget egy teflon lábasban vagy wokban , egy kanál kókuszzsíron lefedve pároljuk, majd 15 perc után nagy lángon, rázogatva,öt percig pirítjuk. Amikor már majdnem jó, meglocsoljuk a szójaszósszal és hozzáadjuk az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Egy pici vajjal kikenünk egy jénai tálat, meghintjük zsemlemorzsával, beletesszük a sült zöldség felét, erre kerül a sült húsos massza, majd befedjük a maradék sült zöldséggel. Kicsit megsózzuk, majd a tetejére tesszük elsimítva a tejfölt, végül rá reszeljük a trapista sajtot. 35 percre betesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!