Nagyon jól néz ki! Szeretem a kacsahúst, finom lehet!
1 szép 2400gr magyar kacsa
1 deci víz
1kg-s káposzta
0, 5 deci olaj
ecet, cukor, só, köménymag,pirospaprika
víz
knédli
A kacsát megtisztítom, megmosom, bevagdosom, jól megsózom. Egy mélyebb tepsibe teszem. Ha hájasabb, ezt levágom róla, felszeletelem, majd a májjal együtt a kacsa mellé helyezem. 1 deci vizet öntök alá, letakarom alufóliával, és 180 fokon sütöm 1, 5 órát. Azután az alufóliát leveszem róla, és szép ropogósra sütöm.
A káposztát legyalulom, vagy vékonyra felvágom. Lábasba olajat öntök, beleteszem a káposztát, megsózom, 2 kanál ectet és 1 kanál cukrot teszek bele. Megszórom 1 tetőzött kiskanál egész köménnyel és 1 kiskanál pirospaprikával. Felöntöm 2 deci vízzel, fedő alatt néha kevergetve, készrepárolom. Jó, ha a káposzta alatt marad egy kis lé, mert ez is jó a knédli meglocsolásához.
A knédli receptjét megtaláljátok a receptjeim között.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!