Hozzávalók négy személyre: 60 dkg hízott libamáj, 4 db savanykás alma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál méz darált feketebors, bazsalikom
Sült Libamáj alma ágyon
Hozzávalók négy személyre: 60 dkg hízott libamáj, 4 db savanykás alma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál méz darált feketebors, bazsalikom
Szeleteljük fel a libamájat úgy, hogy személyenként három kisebb szelet legyen. Daráljunk rá feketeborsot és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olajat, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja.
Mossuk meg alaposan az almákat, vágjuk le a tetejüket és az aljukat, majd magházukat egy éles késsel vagy teáskanállal vájjuk ki. Kenjük be kívül és belül olvasztott vajjal, majd a mézzel. Tegyük egy sütőlapra, és forró sütőben 150 fokon süssük 10-15 percig.
Forrósítsuk fel a maradék olajat egy nagy serpenyőben, majd helyezzük bele a befűszerezett libamájszeleteket. Közepes lángon süssük mindkét oldalát pirosra. Vigyázzunk, ne süssük túl, akkor a legfinomabb, ha a közepe rózsaszín marad.
Krumpli pürével tálalom ,a megsült almára rakom a libamájat .
Nagyon finom ínyenc étel .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!