1 piros húsú paprika
2 sárgarépa
1 sárga húsú paprika
2 kicsi cukkini
1 padlizsán
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
4-5 ek olívaolaj
1 ág rozmaring
2 ág kakukkfű
4 közepes paradicsom
2 szem krumpli
só
bors
150 g feta sajt (elhagyható)
1. A paprikákat csíkokra, a cukkinit karikákra, a padlizsánt, sárgarépát kockakra, a hagymát pedig vékony szeletekre vágjuk.
Az egészet egy tűzálló tálba rakjuk.
2. A fokhagymát apróra vágjuk, elvegyítjük az olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket és a zöldségekre öntjük.
Sózzuk, borsozzuk és az egészet jól összekeverjük.
3. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 30-40 percig sütjük.
4. Közben a paradicsomok héját lehúzzuk, negyedeljük, a magokat kiszedjük, majd gerezdekre vagjuk.
15 perccel a sütési idő letelte előtt a zöldségekhez forgatjuk a paradicsomot, majd tovább sütjük.
5. Kivesszük a sütőből, rámorzsoljuk a feta sajtot és tálaljuk (elhagyható)
Bármilyen sülttel nagyon finom!
Tzatzikivel kifejezetten görög ételkülönlegesség, de friss salátával, kovászos uborkával is fenséges !
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!