finom lehet
A húshoz:
1 kg-os sertésoldalas
3 db sütnivaló kolbász
4 evőkanál olaj
Só , köménymag, pirospaprika
A káposztához:
1 kg- os káposzta
4 evőkanál olaj
Só, cukor, ecet, köménymag, piros paprika
Knédli
Az oldalast bevagdosom, jól megsózom, köménnyel megszórom. Egy tepsibe kevés olajat öntök, belehelyezem a húst. Mellérakok 3 húsos sütnivaló kolbászt, amit szintén bevagdosok. Az oldalas a kolbásszal jó izhatást alkot. 1, 5 deci vizet öntök alá, letakarom alufóliával, 180 fokos sütőben sütöm 1,5 órát. Az alufóliát levéve sütöm még 20 percet, de egy kis pirospaprikával megszórom. Szép pirosra sütöm. Ha kész a hús, a zsírt leöntöm róla egy tálkába, ezzel fogom a knédlit meglocsolni tálaláskor.
A káposztát legyalulom, vagy vékonyra felvágom. Lábasba olajat öntök, beleteszem a káposztát, megsózom, 2 kanál ectet és 1 kanál cukrot teszek bele. Megszórom 1 tetőzött kiskanál egész köménnyel és 1 kiskanál pirospaprikával. Felöntöm 2 dc vízzel, fedő alatt néha kevergetve, készrepárolom. Jó, ha a káposzta alatt marad egy kis lé, mert ez is jó a knédli meglocsolásához.
A knédli receptjét megtaláljátok a receptjeim között. Kívánok ehhez az ételhez jó étvágyat
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!