50 dkg száraz tészta,(én széles metélt használtam) 4 db tojás, 450g tejföl, 2dl főzőtejszín,10 dkg baconszalonna,20 dkg füstölt sajt reszelve,olaj, só, őrölt bors, 1 kávéskanál ételízesítő,zsemlemorzsa
Elkészítés: A tésztát lobogó forró vízben félkészre főzöm és leszűröm.
Egy hőálló tálat vagy közepes tepsit kikenek egy kis olajjal, zsemlemorzsával megszórom. A tojásokat egy keverőtálban egy kis sóval, a tejföllel és a tejszínnel habosra kikeverem. Ízesítem borssal és ételízesítővel.
A szalonnát felkockázom, egy serpenyőben zsírjára sütöm, és az öntettel összekeverem.
A tészta felét elterítem a tálban, megszórom a sajt felével, és leöntöm a mártás egy kisebb részével. Erre halmozom a tészta maradék részét, a reszelt sajtot, és felöntöm a maradék öntettel.
A sütőt beállítom 175-180 fokra, és szép pirosra sütöm benne. Kissé hagyjuk hűlni, könnyebb a szeletelése.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!