Sült uborka
Hozzávalók:
50 dkg uborka, só, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, fél dl étolaj, 1
teáskanál őrölt paprika, kávéskanálnyi őrölt bors, 2 dl tejföl, másfél evőkanál
liszt.
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk, és ebben 15 percig állni hagyjuk. A
fokhagymát meg
tisztítjuk, és lereszeljük. A kaprot apróra vágjuk.
Kevés étolajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, ízesítjük őrölt paprikával, majd
belekeverjük a kicsavart, gyalult uborkát. Megszórjuk őrölt borssal, és fedő alatt
összepároljuk.
A habaráshoz a tejfölt
liszttel, és kevés vízzel csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük a
sült uborkát. Összeforraljuk, ha szükséges még ízesítjük. Tálaláskor vágott kaporral
megszórjuk. Pirítós kenyérrel, tálaljuk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!