25dkg háztartási keksz,2csm pudingpor,ízlés szerint,
5dkg vaj
4dl tej
3dl üdítő tetszés szerint,
4evkanál cukor
5dkg mandula
pár csepp mandulaaroma
10dkg tetszés szerinti gyümölcs befőtt
A pudinghoz kb 3dl tejet felforraljuk,a maradékkal kikeverem a pudingport,cukorral együtt és megfőzöm a leírtak szerint.Mikor besürűsödött leveszem a tűzről és 5dkg vajat belekeverek.
A kekszeket egy jénaiba vagy bármilyen magas falú edénybe el kezdem lerakni sorban.
Az első sorra ráöntök a pudingból,jön rá a következő kekszsor és újra puding,erre rakhatunk gyümölcsöt és én jelen esetben kimagozott cseresznyebefőttet Aés megpirítottam szárazon 5 dkg szeletelt mandulát./Tescóba kapható/,tettem rá,újra kekszsor és puding.
2dl szénsavad üdítöt felforralok,1dl-ben pedig kikeverem a másik pudingot egy kevés cukorral és hozzáadom a felforrt üdítőhöz. Állandó keverés mellett besűrítem és hozzáadok párcsepp mandulaaromát.
Még melegen a kekszes finomság tetejére simítom és beszórom mandula-szeletekkel.A hűtőbe 1-2 órára beteszem,míg megszilárdul,utánna szeletelhető.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!