Hozzávalók:
1 egész sütőtök
4 db alma
Elkészítés:
A tököt megmossuk feldaraboljuk cikkekre vágjuk és sütőben megsütjük. Az almát mossuk pucoljuk meg felkockázzuk és 3 dl vízben csak forrásig főzzük. Amikor a tök megsült, az alma a vízzel felforrt .A tök héját lehúzzuk daraboljuk és keverjük össze az almával majd pürésítsük őket turmixszal vagy botmixerrel . Mindenképpen pépes állagot kell kapjunk.
Higítható még anya tejjel ,bébi tápszerrel.
4-6 hónapos babáknak tökéletes táplálék.
A sütőtök a bébik egyik legkedveltebb étele. Nem látni olyan babát, aki nem fogadja a legnagyobb örömmel, ha sütőtökből készült étellel kínálják. A mamák is örülhetnek, mert már igen korai kortól, a 6 hónaptól (tápszeres babák esetén 4. hónaptól) adható ez a tápanyagokban igen gazdag csemege.
Kitűnően emészthető, segíti az emésztést, nem okoz székrekedést!
A sütőtök könnyű emészthetősége miatt kiváló kezdőétel, a hozzátáplálás kezdetétől már adhatjuk. Húsa igen gazdag karotinokban, ami a szervezetünkben A-vitaminná alakul. Ezenkívül C- és E-vitamin-forrás, szénhidráttartalma pedig a burgonyáéhoz hasonló.
2-3 szeletke tök ,1 almával pürésítve a következő Tápanyagtartalom
Energia: 69,8 Kcal
Fehérje :1,1g
Zsír :0 g
Szénhidrát: 15,2 g
Ebből az adagból 4 bébi ételes üveggel lesz ,melyet ha jól elkészítettünk vákumozva üvegben 3 -4 napig hűtőben frissen tárolhatjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!