A sütőtököt feldarabolom, és egy alufóliával kibélelt tepsibe helyezem.
Megszórom az előre összeállított fűszerkeverékekkel, a három féle keveréket elosztom a sütőtökön. Az sem baj ha a tepsibe is szóródik, a zamata részben így is belesül a tökbe és sütés közben finom és erőteljesebb illatok lengik be a konyhát.
Leheletnyi sót szórok rá és pár csepp mézzel ízesítem.
Sütőben a legmagasabb fokozaton (275 fok), 60 perc alatt megsütöm.
A sütőtököt ezidáig csak natur megsütöttem, ahogyan azt szüleimtől tanultam. Lehet hogy azok a tökök önmagukban finomabbak voltal, mert úgy minden nélkül is nagyon ízlett. Ma már, nem elégszek meg ennyivel, keresem az új ízeket, ezért legutóbb már pár csepp mézzel és leheletnyi sóval ízesítettem a sütés előtt. A mai sütés előtt kicsit körülnéztem a neten, melyek azok a fűszerek, fűszerkeverékek, amik harmonizálnak a sütőtök ízével. Így akadtam a kínai ötfűszer keverékre, melynek alapján még két fűszerkeveréket állítottam össze. Ezekkel szórtam meg a tököt