Kb. 1 kg hámozott, kockázott sütőtök
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 szál sárgarépa
1 szem krumpli – ettől simább lesz-
Főzőtejszín, vagy natúr joghurt
Olaj a hagyma pirításához
A fűszerezése ízlés függő: só, bors, gyömbér. De lehet bele tenni kakukkfüvet, chilit is.
Húsleves lé vagy kocka
Megtisztítjuk a hozzávalókat, kockázzuk a zöldségeket. A melegedő olajban csak addig dinszteljük a hagymát és fokhagymát, míg kicsi színt kap. Ekkor belerakjuk a többi hozzávalót is. Pár percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük a húslével, fűszerezzük. Lefedve kb. 30 percig főzzük. Levesszük a tűzhelyről és bot mixerrel simára dolgozzuk. Kóstoljuk és utána fűszerezünk, majd bele keverjük a tejszínt. Pirított kenyér kockákkal ehetjük, de jó a sajttal pirított kenyér is. Vagy pirított tökmag.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!