1/2 kanadai tök (sült)
tökmag olaj
2-3 (nagy) gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
petrezselyem (jó sok)
só (tengeri)
fehér bors www.toldifuszer.hu
chilli www.toldifuszer.hu
víz (szűrt)
A megmaradt sült töknek levesszük a héját, picit villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a zúzott foghagymát, majd kevés vízzel turmixoljuk. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk petrezselyemmel, chillivel és meglocsoljuk tökmagolajjal.(A tökmagolaj elhagyható, de én imádom az illatát) Pirítóssal, Fokhagymás-vajas pirítóssal, sajtos píritóssal kiváló.
Ha nincs megunt sülttökünk:
A tököt meghámozzuk. Kockára vágjuk és puhára pároljuk vagy fözzük. Innen lásd.fenn.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!