20 dkg sütőtök
1 kávéskanál olaj
0,3 dljoghurt
szerecsendió
fokhagyma, chili, fehérbors, só
1 dl tyúkhúsleves (ha lehet, ne kockából főzve)
1 dkg tökmag
v. reszelt sajt (levesbetétnek)
A sütőtököt megtisztítjuk, feldaraboljuk.
Az olajon, saját gőzében megpároljuk, közben sóval, borssal, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük.
Csak addig pároljuk, míg a tök villával könnyen szét nem nyomható.
Ezután felengedjük a húslevessel, 10–12 percig főzzük, majd turmixgéppel pürésítjük.
Végül hozzáadjuk a néhány kanál levessel elkevert joghurtot, ha kell, egy kevés édesítőszerrel ízesíthetjük, és ismét felforraljuk.
Melegen tálaljuk. Remek levesbetét hozzá a sóval megszórt, serpenyőben frissen, házilag pirított tökmag.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!