1/2 kanadai tök (sült)
2 dl víz
2 dl rizstej/tej
2 dl tejszín
1-2 ek. méz (ízlés szerint)
gyömbér
fahéj
1-2 szegfűszeg
1-2 ek. mandula (elhagyható)
1 csipetnyi só
A megmaradt sült töknek levesszük a héját, picit villával összenyomkodjuk. Kevés vízzel leturmixoljuk, a tejjel, csipet sóval és szegfűszeggel kicsit összerottyontjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges még hígitjuk. Meghintjük kevés gyömbérrel és fahéjjal és hozzáadjuk a mézet.
A mandulát megpirítjuk, majd tálalásnál a levesre szórjuk. És még forrón megisszuk vagy elkanalazzuk.
Ha nincs megunt sülttökünk:
A tököt meghámozzuk. Kockára vágjuk és puhára pároljuk vagy fözzük. Innen lásd.fenn.
Szerintem finomabb sült tökből, lehet, hogy érdemes csak a leves miatt is megsütni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!