Tészta:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 10 dkg zabpehelyliszt, 15 dkg margarin + 5 dkg zsír, csipet só, kb. 2 teáskanál folyékony stevia, (helyette lehet 10 dkg cukor) fél sütőpor, 1 tojás sárgája.
Töltelék:
Egy kisebb sütőtök, 25 dkg darált mák, 1 dl tej, 5-6 evőkanál eritrit (vagy 3-4 evőkanál cukor)
Én ezt most "reform" módra készítettem. Már évek óta nem eszem cukrot, ha mégis szeretnék enni a sütiből, akkor édesítőt használok, főleg steviát. De természetesen le lehet cserélni a hozzávalókat.
A sütőtököt lereszeltem, édesítővel, fahéjjal, őrölt szegfűszeggel elkevertem. A mákot leforráztam tejjel, elkevertem édesítővel (eritrittel, mert a mákhoz nem jó a stevia szerintem) A tésztából két lapot sodortam. Alsó lapra került a mák, rá a tök és a tészta másik fele. Egész tojással kentem meg. 180 fokon sült.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!