25 dkg sült tök
15 dkg fehér tönkölylisz
2 tojás
0,8 dl olivaolaj
10 dkg méz
1 kk. örölt fahéj
1 tk.szodabikarbóna
csipetnyi só
1 dkg durvára vágott étcsoki (opcionális)
18 szem szőlő (opcionális)
A sült tök héját lehúzzuk és egy tálban villával összetörjük.
Hozzáadjuk a a tojást, mézet, olivaolajat és jól összekeverjük.
A száraz anyagokat liszt, szódabikarbóba, fahéj, só szintén összekeverjük és a másik tál tartalmához adjuk, és összekeverjük.
A sütőformába beletesszük a papírkapszlikat és 6 formát megtöltünk ezzel a masszával,majd a maradék masszához keverjük a csokit és megtöltjük a többi formát is. A végén a csokisakba beleteszünk 3-3 szőlőszemet.
Előmelegített sütőben 180 C 15 percig sütjük.
Mivel a muffin tönkölybúzából és mézzel készült így a színe inkább csokis muffinra emlékeztet, nem sütőtökösre. Az édesítés mézzel történt, lecsökkentetve a cukor mennyiségét, így nincs a hagyományosan brutálisan édes muffin íze.
Mini porcukrozás látványosabbá tenné, és a hiányzó édességet is pótolná, de cukor nem illik bele a táplálkozási elveimbe, a xillit meg végképp.
eredeti recept itt található:http://www.nosalty.hu/recept/sutotokos-muffin
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!