Nagyon sokszor készítettük ezt az egyszerű, de laktatós ételt. Főleg nyár elején új burgonyából, mert így az igazi.Salátával, vagy uborka salátával. Olcsó étel!
Hozzávalók: 1 kg burgonya 1 vöröshagyma, olaj, (vagy 1 EK zsír,) piros fűszerpaprika, 40 dkg liszt, 3 egész tojás, só ízlés szerint
Elkészítése: A burgonyát meg tisztítjuk, apró kockára vágjuk. A hagymát szintén apró kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk paprikával, burgonyát bele tesszük, és kevés vizet öntünk rá, sózuk. Puhára főzzük és teljesen zsírjára, ne legye rajta lé. A lisztből a tojással galuskát készítünk, sós vízbe kifőzzük, majd jól leszűrjük róla a vizet és a megfőtt burgonyával össze keverjük. Ezt lehet tejföllel, vagy savanyúsággal fogyasztani kinek mi a szimpatikus.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!