A többiporcukorral a tojásoksárgájátkikeverjük,azérettkovászhozadjuk,jólelkeverjük,hozzáöntjük a langyosvajat,a lisztetésannyitejet,amennyiben a sótfeloldottuk,hogylágy,kalácstésztasűrűségűtésztát kapjunk.Közben a rumot is beledolgozzuk,kb.20 percigverjükfakanállal,vagygéppel.
A tetejétszórjuk meg liszttel,ésletakarvamásfélszeresérekelesszük.
Lisztezett deszkára kiborítjuk,kezünkkel ujjnyi vastagra szétnyomkodjuk,szaggatjuk,és gyengén lisztezett felületen,letakarva még fél órát kelesztjük.
Vigyázzunk túl ne keljen,mert akkor nem lesz szalagos!A fánkot középforró,bő zsiradékban,egyenletes tűzön sütjük.A sütés elején lefedjük,majd fordítás után fedő nélkül sütjük tovább.Ne süljön hirtelen,mert nem lesz szalagos,és nyers marad!
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.