Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Szalagos farsangi fánk

felvitel dátuma: 2015-02-19 18:26:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1852
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók: 500g búzaliszt ( BL55), 200 ml tej ( 2,8 %-os ) 40 g friss élesztő, 50 g porcukor, 60 g  (olvasztott vaj 5 db tojássárgája,kk , olaj a sütéséhez

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

Lisztet egy kelesztő tálba tesszük. A langyos tejet cukrot,  az élesztőt egy másik edénybe, és hagyjuk 15 percig  hogy felfusson. A lisztre öntsük az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojás sárgákat. Egy fakanállal keverjük össze. majd egy gyúrótáblára téve simára dolgozzuk. Így kapott tésztát keleszük 35 percig, ha meg kelt ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggatjuk ki.

A maradék tésztákat összegyúrjuk, újra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Majd 20 percig kelesztjük, ha meg kelt a fánkok közekét kiszúrjuk, és bő meleg olajba sütjük, ( ne égjen az olaj) Mindig a felső részével tesszük az olajba, és fedővel lefedve ettől lesz szalagos a fánk. Amikor megfordítjuk a másik oldalra akkor már fedő nélkül sütjük. Papír szalvétára szedem majd porcukorral, baracklekvárral díszítem

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Anyu Ci 2015 február 19

Csodás fánkok! Alig várom, hogy a család ismét fánkot kérjen :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.