Nagyon jó, recept elmentve:)
50 dkg finomliszt
40 dkg burgonya
0,5 l tej
3 dkg éleszto
1 kávéskanál kristálycukor
1 evokanál só
1 db tojás
20 dkg tejfol
10 dkg puha vaj
30 dkg fustolt császárszalonna
2 fej voroshagyma
fél kávéskanál orolt bors
1 db tojás a lekenéshez
A burgonyát héjában megfozzuk, majd meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk.
A tejben felfuttatom az élesztot.
Tálba teszem a lisztet a sót,a tojást,a tejfolt,a puha vajat majd ráontom a felfutott élesztot és az áttort burgonyát.
Addig dagasztom még szép holyagos nem lesz.
Ezalatt az ido alatt a szalonnát apróra vágom meg a hagymát is.
A szalonnát félkészre sutom majd hozzáadom a hagymát,majd félreteszem hulni.
Mikor a tészta megkelt lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtom és ráteszem a hagymás szalonnás masszát.
Hajtogatom eloszor fentrol a feléig majd alulról rá és jobbról felébe hajtom.
20 perc múlva szétsodrom és ismet megcsinálom a hajtogatást.
2 cm vastagra nyújtom és a tetejét késsel bevagdosom, 4.5 cm szaggatóval kiszaggatom.
Zsírpapírral kibéllelt tepsibe rakjuk, megkenjuk a tetejét a felvert tojással.
Elomelegített légkeveros sutoben 200 fokon 10 percig majd 150 fokon 5-8 percig sutjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!