2 kg érett szamóca
1 kg cukor, de ízléstől és a gyümölcs érettségétől függ
Jam tartósító szer
A gyümölcsöt mossuk tisztítjuk, a nagyobb darabokat elvágjuk, és üvegbe, vagy edénybe rakjuk. Lecukrozzuk és mikor a cukor elolvad, levesessé válik a keverékünk, feltesszük főni.Valójában úgy finom, ha az eperszemek egészben maradnak.Lassú tűzön ez kb 20 perc...Ha mégis úgy érezzük a kóstolásnál, hogy elbír még egy kis cukror, tehetünk bele, de elnyomja a gyümölcs ízét. Beletesszük a tartósító szert és üvegekbe zárva fejjel lefelé száraz dunsztba tesszük. Másnap mehetnek a kamra polcaira.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!