Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta receptek » Számtorta

felvitel dátuma: 2019-05-22 21:19:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1521
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Tésztához:

Fél kiló liszt

1 evőkanál cukrozatlan, átszitált Holland kakaópor

1 kávéskanál szódabikarbóna

fél csomag mézeskalács fűszerkeverék

1 teáskanál őrölt fahéj

15 dkg átszitált porcukor

2 egész tojás

1 dl. méz

Krémhez:

6 dl. tej,

2 csomag vanília pudingpor

5 evőkanál kristálycukor

fél kiló mascarpone

fél liter habtejszín

1 csomag habfixáló

Díszítésnek:

ehető virágok

apró desszertek

apró mézeskalács tésztából sütött díszek

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 8 perc

Elkészítés:

A számtortával különböző évfordulók ünnepi alkalmaira készíthetünk.

A számhoz a sablont A4-es papírra rajzoljuk: 30 centi magas, 6 centi széles számokat szerkesztünk, kivágjuk.

A tésztához valókat összegyúrjuk. A mézet és margarint nem kell felolvasztani, csak simán belegyúrni. Hogy könnyebb legyen dolgozni a tésztával, felhasználás előtt kis időre a hűtőbe tesszük. A tésztát 6 részre osztjuk, sütőpapíron nyújtjuk ki. Ráhelyezzük a kivágott számsablont, körbevágjuk és a sütőpapírral a sütőlapra helyezzük. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 150, alsó-felső sütéssel 170 fokon 8, max 10 percig sütjük a tésztalapokat. Vigyázzunk, ha túlsütjük, menthetetlenül kemény marad, s kissé megég keserű is lesz. + lapot sütönk minden számból, amire szükségünk van.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingporokat a cukorral. Ha nem édesített a tejszínhabunk, akkor több cukrot használjunk.Állandó keverés mellett kihűtjük, hozzáadjuk a mascarponét és a habfixálóval felvert tejszínt.

A tésztát a tálalótálcára helyezzük, mert később már nehéz lesz átemelni. Habzsákba töltjük a krémet, levágjuk a végét, s apró kis egyenletes halmokat nyomunk a tésztára. A lényeg, hogy szabályos legyen. Ha a harmadik lapot is kidíszítettük, felhelyezzük a tetjére az apró díszeket, ügyelve arra, hogy ehető elemekt válasszunk.

Szakács: Zsókuc


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.