Tésztához:
Fél kiló liszt
1 evőkanál cukrozatlan, átszitált Holland kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál őrölt fahéj
15 dkg átszitált porcukor
2 egész tojás
1 dl. méz
Krémhez:
6 dl. tej,
2 csomag vanília pudingpor
5 evőkanál kristálycukor
fél kiló mascarpone
fél liter habtejszín
1 csomag habfixáló
Díszítésnek:
ehető virágok
apró desszertek
apró mézeskalács tésztából sütött díszek
A számtortával különböző évfordulók ünnepi alkalmaira készíthetünk.
A számhoz a sablont A4-es papírra rajzoljuk: 30 centi magas, 6 centi széles számokat szerkesztünk, kivágjuk.
A tésztához valókat összegyúrjuk. A mézet és margarint nem kell felolvasztani, csak simán belegyúrni. Hogy könnyebb legyen dolgozni a tésztával, felhasználás előtt kis időre a hűtőbe tesszük. A tésztát 6 részre osztjuk, sütőpapíron nyújtjuk ki. Ráhelyezzük a kivágott számsablont, körbevágjuk és a sütőpapírral a sütőlapra helyezzük. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 150, alsó-felső sütéssel 170 fokon 8, max 10 percig sütjük a tésztalapokat. Vigyázzunk, ha túlsütjük, menthetetlenül kemény marad, s kissé megég keserű is lesz. + lapot sütönk minden számból, amire szükségünk van.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingporokat a cukorral. Ha nem édesített a tejszínhabunk, akkor több cukrot használjunk.Állandó keverés mellett kihűtjük, hozzáadjuk a mascarponét és a habfixálóval felvert tejszínt.
A tésztát a tálalótálcára helyezzük, mert később már nehéz lesz átemelni. Habzsákba töltjük a krémet, levágjuk a végét, s apró kis egyenletes halmokat nyomunk a tésztára. A lényeg, hogy szabályos legyen. Ha a harmadik lapot is kidíszítettük, felhelyezzük a tetjére az apró díszeket, ügyelve arra, hogy ehető elemekt válasszunk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!