Na végre erre vártam! Ilyen ízesítéssel készített káposztát keresek már régóta. Feltétlenül ki fogom próbálni, mentettem a recit. Köszi!
2 fej kovászolt káposzta.
A töltelékhez:
1,5kg darált sertés, vagy pulykahús
1 tojás
2 marék rizs
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 ek őrölt paprika
só, bors
3 szál kakukkfű.
A káposztát a kovászos uborkához hasonlóan készítem el, de nem kenyérrel, hanem krumpliszeletekkel kovászolom.
A torzsát mélyen kivágom, köményt szórok bele, az edény aljára kaporszárat teszek, amire ráhelyezem a káposztákat.
Sós vízzel felöntve, napos helyen néhány nap alatt megkovászolódik.
Ha nincs kovászolt káposztánk, a fejes káposztát sós, köménymagos vízben előfőzzük.
Ebben az esetben szükséges kb. 60 dkg savanyú káposzta is a recepthez.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!