A gyümölcsöt, jelen esetben szedret botmixxer (ha nincs villával) pépesítünk. Ezután egy szűrön keresztül átpasszírozzuk, hogy sima, mag nélküli legyen. Belekeverjük a cukrot és a citromlevét. Állni hagyjuk 1 órát.
Az idő letelte után, kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral a tojásfehérjét. És habbá verjük (én tettem egy kiskánál cukrot bele) a tejszínt is. Ezt nem kell teljesen felveni. A tojáshabot és a tejszínhabot belekeverjük a gyümölcsbe. Egy jó záródó (pl. régi jégrkémes doboz) műanyag dobozba öntjük, és lefagyasztjuk. Ha lehetőségünk van rá, akkor időközönként keverjük meg.
Én nem kevergettem, mivel este fél tíz után tettem a fagyasztóba, de így is teljesen jó lett.
Tipp: kicsit kemény, úgyhogy vagy nagyon erős kanállal szedjük, vagy vegyük ki egy kicsit melegedni, mielőtt ennénk belőle.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!