Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Egytál étel recept » Székelykáposzta

felvitel dátuma: 2015-05-30 07:47:37       mai nézettség: 1       nézettség: 2574
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:
15 dkg füstölt szalonna
1,5 kg savanyú, szálas káposzta
80 dkg sertés lapocka, vagy dagadó
30 dkg rizs
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 zöldpaprika
1 kisebb csili
bors
köménymag
1 ek őrölt pirospaprika
1 csipet csombor (borsikafű)
kevés kakukkfű
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
A hagymát félkarikára vágjuk, a fokhagymát kés lapjával szétnyomjuk. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A hagymát és a fokhagymát a zsíron kicsit megfuttatjuk. A köménymaggal kicsit tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a közben feldarabolt húst. Enyhén megsózzuk.
 
Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Csípős paprikát is adhatunk hozzá. Mikor a hús már félig megpuhult, beletesszük a csíkozott zöldpaprikát, a csombort (borsikafű), kevés kakukkfüvet, a savanyított káposztát, amit ha túl savanyúnak tűnik előtte hideg vízzel átmoshatunk.
 
Őrölt pirospaprikát és borsot most adunk hozzá, és ha felforrt megkóstoljuk. Ha szükséges, fűszerezünk még rajta. Hozzáadjuk a rizst is, ami jelentős mennyiségű nedvességet felvesz.
 
Tejföllel tálaljuk.
 
 A csomborral óvatosan bánjunk, mert erőteljes fűszer, de minden káposztás ételhez kitűnő, egyben kompenzálja a káposzta puffasztó hatását.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Marika 2015 november 01

Remélem nem veszed rossz néven de én a székely állitom,hogy még árnyéka sem a székely káposztának amit itt leirtál.2 féleképp készitjük.Amibe rizs van de ennél kevesebb abba örölt hust teszünk és azzal rakjuk le.Amibe a disznohúst elözöleg mint a pörköltet elkészitjük abba semmi ilyen gezemuza cili stb.nem jár.Mind a kettönél nagyon kell arra figyelni,hogy annak káposzta ize legyen -só bors és esetleg csombor de nem mindenki szereti.Szerintem ez a SZÉKELY KÁPOSZTA!!!

0/10 Hajdu István 2015 november 02

Kedve Marika! Mielőtt érdemben válaszolnék, megosztok egy történetet: “Székely Jóska egyszer összeállott az Aranysas (egykorvolt fogadó a mai Kossuth Lajos utca – Semmelweis utca sarkán – a szerk.) gazdájával. Elmondta, hogy kigondolt valami jót: a paprikás, tejfölös lében főtt sertéshúsos káposzta valami fenségesen nagyszerű lehetne! A gazda maga is jó szakács és gourmet, házisapkás fejére ráütött és azt mondta: – Holnap! És másnap az egész vendégsereg a feltalálóról megnevezett Székely-gulyást ette. Mindenkinek ízlett, mindenki remeknek találta és mindenki elvitte haza a Székely-gulyás készítésének módját. Így lett országos kedvenc étellé. Mindebből pedig látható, hogy ezt a jeles magyaros ételt nem székelygulyásnak, hanem a személynévről nagy kezdőbetűvel és kötőjellel Székely-gulyásnak kell írni.” Ez tehát egy történet, amit sokan igaznak is tarthatnak. Mint ebből is kiderül, nincs eredeti Székely-káposzta recept. Abba pedig, hogy ki hogyan szereti, végképp nem kívánok beleszólni! Lakjon jól vele, számomra ez a lényeg Azért többet ér mint egy lekváros kenyér, vagy nem?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.