Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / paprikás, pörkölt » Székelykáposzta

felvitel dátuma: 2018-02-05 15:44:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1400
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg sertéscomb, de lehet tarja is (ki mit szeret)
1 kg savanyúkáposzta 
1 nagyobb fej vöröshagyma 
1 gerezd fokhagyma apróra összevágva
1 evőkanál étolaj 
1 teáskanál pirospaprika 
1 púpos teáskanál só (a hús megsózásához) 
kevés bors
kevés őrölt kömény

Rántáshoz:
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
1 mokkáskanál pirospaprika

Tálaláshoz:
telföl
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 110 perc
Elkészítés:
Az étolajon megdinszteljük az apró kockákra összevágott vöröshagymát. 
Félrehúzzuk, beleszórjuk az apró kockákra összevágott sertéshúst, megsózzuk, s beleszórjuk a borst 
és a köménymagot és a pirospaprikát is. 
Jól megkeverjük, s visszarakjuk a gázra, majd 5 percnyi kevergetés után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. 
Ha forr, akkor lerakjuk takarékra a gázt, s fedő alatt kb. 40 percig főzzük, néha megkevergetjük. 

Ha letelt a 40 perc, akkor a savanyúkáposztát, amit előtte lecsepegtettünk egy tálba, 
(mert erre még lehet, hogy szükségünk lesz, ha nem elég savanyú az elkészült káposztánk) 
rászórjuk a pörköltre, összekeverjük, s felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. 
Kb. 1 órát főzzük, először nagylángon, ha felforr, akkor lerakjuk takarékra, s fedő alatt 
főzzük tovább, de néha megkevergetjük. 
Félidőben megkóstoljuk, ha nem elég savanyú, akkor a félretett savanyú léből öntünk bele, vagy ha szükséges, 
akkor megsózzuk.

Ha letelt az 1 óra, s megpuhult a hús és a káposzta is, akkor elkészítjük a rántást. 
Kicsit feltöntjük vízzel, jól elkeverjük, s a káposztához keverjük, majd még kb. 10 percig 
kevergetjük, s el is készült a székelykáposztánk. 
De ha még nem túl puha a hús, vagy a káposzta, akkor még főzzük 10-20 percig, s utána 
rakjuk bele a rántást.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/245_Szekelykaposzta.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Viczián Jánosné 2018 február 05

Finom. Én is így szeretem.

10/10 Mónus Izabella 2018 február 05

Fincsi

10/10 Kovács Bernadett 2018 február 06

Szeretem

10/10 Bíró János 2018 február 07

téli kedvenc ételünk

10/10 Andó Gábor 2018 február 09

finom

10/10 Gyarmati Judit 2018 február 09

szeretem

10/10 Hegedűs Mária 2018 február 10

10/10 Török Szilvi 2018 február 13

Mi is így szeretjük csont nélküli hússal.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.