Ilyet még nem készítettem, de nagyon tetszik! Koszi!
1,5 kg savanyú káposzta
1 kg sertéscomb vagy lapocka / de lehet csülök is csont és bőr nélkül /
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg kockázott bacon
3 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg rizs
2 ek.pirospaprika
2 tk.őrölt fekete bors
2 tk.őrölt kömény
só
3-4 db babérlevél
Előkészítés:A húst felkockázzuk.A paprikát,paradicsomot,füstölt szalonnát és a hagymát apróra vágjuk.A káposztát ha túl savanyúnak találjuk átmossuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,belerakjuk a bacont majd rátesszük a hagymát.és megdinszteljük.Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát,köményt,paprikát,paradicsomot és a húst.8-10 percet pároljuk,megszórjuk a paprikával , kevés vizet öntünk rá és félpuhára főzzük.Beletesszük az átmosott káposztát,babérlevelet,felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.Ha a káposzta is megpuhult beleszórjuk a rizst és készre főzzük.
Tálaláshoz tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé.
Jó étvágyat kívánok!:))
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!