szemes bab: 0.8 kg
gyökér: 2 szál
sárgarépa: 4 szál
burgonya: 4 db
fokhagyma: 2 gerezd
paradicsom: 1 db
zöldpaprika: 1 db
zsír: 1 evőkanál
liszt: 1 evőkanál
csipegetett tészta: 0.05 kg
Só, fűszerkeverék, bors, piros paprika, petrezselyem ízlés szerint
A megtisztított babot tegyük 4 liter vízbe főni. Ha a bab félig megfőtt tegyük bele a megtisztított zöldségeket. Készítsünk zsírban egy kanál liszttel szép barna rántást, majd öntsünk hozzá 2 dl vízet. A rántásba tegyünk még borsot vöröshagymát apróra vágva, petrezselymet . Megkeverés után öntsük a forró levesbe.
Tegyünk még keményre gyúrt csipegetett tésztát.
Ebből keveset tegyünk bele, mert hamar felszívja a levet.
Díszítésként zöldpaprikát ( csípőset ) vékony karikára vágva tegyük a levesre, majd tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!