Hozzávalók:
30 dkg Norbi liszt, 5 dkg Tönkölyliszt, 1 tk sütőpor,10 dkg, Eritritol,1cittrom reszelt héja, 2 tojássárgája,+ 1 tojás 20 dkg vaj, 15 dkg diabetikus baracklekvár, az összeragasztásához
Elkészítés
A tésztához a lisztet és a sütőport összemorzsoljuk a vajjal, Eritritollal , a citrom héjával, a vaníliaaromával, egy csipet sóval, a tojásságával és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk, és kedvünk szerinti apróbb formákkal kiszúrjuk. Egy dologra törekedjünk, minden darabnak legyen párja, amivel később összeragaszthatjuk.
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a formákat, és a sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Tálra szedjük, kihűtjük. A lekvárt felforrósítjuk, és két-két formát összeragasztunk vele. Kissé összenyomjuk, és tányérra tesszük zárható dobozban tároljuk.
1 darab szénhidráttartalma: 5,5g
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!