felvitel dátuma: 2016-12-03 17:02:25
mai nézettség: 1
nézettség: 682
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
12 db palacsinta
A töltelékhez:
1 dl tej, 15 dkg darált mák (aki a mákot nem szereti készítheti dióval is), 10 dkg porcukor
Az öntethez:
2 tojás sárgája, vanilia kivonat, 2 dl tej, 10 dkg kristálycukor
A habhoz:
2 tojás fehérje, 5 dkg kristálycukor, 1 csipet só, 1 kanál sárgabaracklekvár
Előkészületi idő: 60 perc
Sütési idő: 15 perc
Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:
A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a darált mákot és a porcukrot, majd langyosra hűtjük. Ezzel megkenjük a palacsintákat és egyenként szorosan felcsavarva, kis darabokra vágjuk(én felgöngyölve egymás mellé fektetem
).Egy tűzálló tálban szorosan egymás mellé állítgatjuk a kis palacsintahasábokat.
Az öntet hozzávalóit vízgőz felett besűrítjük, majd a palacsintákra öntjük.
Végül a 2 tojás fehérjét, pici sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a lekvárt, a palacsinták tetejére simitjuk, és 180 fokos sütöben 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hidegen, melegen egyformán finom.
Tipp:Megkenhetjük a palacsintákat házi szilvalekvárral vagy sárgabaracklekvárral.
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!