Gusztusos!Biztos fini is! :-)
35 dkg zabliszt, de lehet fehérből is, csak ez egészségesebb!:) 75 ml tej+3 kk kristálycukor, 2,5 dkg élesztő.
Tésztába: 3 kk só, 1 dl kefír vagy tejföl, 1/2 dl olaj.
Lekenéshez: 15 dkg margarin+egy csipet só.
Tetejére: 1 tojás sárgája, 1 maréknyi szezámmag és lenmag.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Langyos tejben felfuttatom az élesztőt és 1 kk cukrot, majd összegyúrom a liszttel, tojással, 2 teáskanál cukorral, 3 kk sóval, kefírrel vagy tejföllel, és az olajjal. Ha megkelt, kisodrom laposra, megkenem az egész tetejét margarin+só keverékével, majd feltekerem, mint egy kalácsot, 5-6 részre osztom, elvágom, köröket formálok és újra kinyújtom. Ékeket vágok belőle ( ahogy a pizzát szoktuk felszelni ) és feltekerjük kifli formájúakra. Sütőpapíros tepsin megkenjük tojássárgával, néhányat megszórunk szezámmaggal, a többit lenmaggal és fél órát még pihentetjük. 20-25 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük őket és vizes konyharuhával lefedjük! Kitűnő önmagában is vagy sokféle leveshez.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!