25 dkg zöldborsó
2 tojássárgája
só
2 db csirkemellfilé
20 dkg liszt
4-5 tojás
15 dkg szezámmag
bő olaj a sütéshez
A töltelékkel kezdjük :
A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Turmixgéppel vagy villával pépesítjük, és hozzákeverjük a tojások sárgáját.
A töltelék ezzel kész, jöhet a csirkemell :
fölvágjuk nyitott szeletnek- az asztallappal párhuzamosan félbevágjuk, majd az egészet kinyitjuk- és kicsit kiklopfoljuk.
Beletesszük a tölteléket, felgöngyöljük és bepanírozzuk:
először megsózzuk, aztán beleforgatjuk a lisztbe majd a panírtojásokba, kicsit lecsepegtetjük, és nem pirított szezámmagban megbundázzuk.
Közepes meleg olajban megsütjük.
Ehhez az ételhez nincs szükség köretre, mert a köret magában a húsban van.
/Én fogpiszkálóval tűztem össze a húst./
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!