A befőttes üvegeket és a tetőket forró mosogatószeres vízben elmosogatjuk, hideg vízzel kiöblítjük és befújjuk a KoMiTo Sol Putz-al.
A szilvát jól megmossuk, az Új Generációs Előkészítő Késsel kettévágjuk, magját kiszedjük.
A cukrot a tartósítóval elkeverjük, majd a meleg vizet hozzáadva oldódásig keverjük. Ezután felforraljuk a szirupot.
A TW Közepes Szűrővel egy adag szilvát a szirupba teszünk, és addig főzzük, míg a szirup gyöngyözni kezd. A szűrővel kiszedjük a szilvát a Tálalómesterbe, majd forrón üvegekbe rakjuk, amiket a tenyerünkkel többször megütögetünk, hogy az üveget a lehető legjobban kitöltsék a szilvák.
Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes szilva.
Ezután a szirupot újra felforraljuk és az üvegben levő szilvára merjük a Mesterfogás Merőkanállal.
A tetővel lezárjuk az üvegeket, majd 5 percre fejre állítjuk.
Miután visszaforgattuk a befőttjeinket, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd végleges helyükre tesszük őket.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
KoMiTo Sol Putz: Ezüsttartalmú általános gomba és baktériumölő szer.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!