Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Szilva Töltelék:
10 dkg cukor
60 dkg szilva ( friss hiányában 2 üveg 7,5dl es üveg befőtt )
1 evőkanál fahéj
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
Tetejére
Porcukros szórás
Szilva töltelék alá és fölé
Egy maréknyi búzadara
elkészítés
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 2 részre osztjuk .
2. A szilvát megtisztítva megmosva apró cikkelyekre vágjuk,majd botmixerrel pépesítjük. Bele tesszük egy tálba megszórjuk a cukorral, mézeskalács fűszerkeverékkel, majd óvatosan összekeverjük.
3. A tepsit kivajazzuk lisztezzük de sütőpapírral is bélelhetjük
4. A tepsi aljára tesszük a tészta egyik feléből a lapot kicsit lenyomkodjuk megszúrkáljuk villával majd megszórjuk darával és erre rá a szilva keverék . Ezután ismét megszórjuk darával és tetszés szerint sodorva vagy simítva rátesszük a másik lapot és mehet a sütőbe .
5. 180 fokon fél órán át sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
6. Fahéjas porcukorral meghintjük a tetejét .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!