0,5 kg szilva (készülhet befőttből is)
2 dl tejföl
mézeskalács fűszerkeverék
pici citromhéj
kevés finomliszt
habtejszín
csipet só
A felezett és magozott szilvákat a fűszerkeverékkel és a csipet sóval odatesszük főni. Nem kell neki sok, mire felforr, már lehet is behabarni. Ha készen van, botmixerrel összepürésítjük, krémesítjük. A behűtött habtejszínt felverjük, és nyomózsákba téve a tányérokba kiszedett lehűtött leves tetejére felhőcskéket nyomunk belőle.
(a leves készülhet befőttből is, akkor még egyszerűbb a dolgunk, hiszen ízesíteni sem kell olyan intenzíven. Használjuk fel a befőtt levét is)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!