A szilvát két kanál mézzel és annyi vízzel, hogy épp ellepje feltesszük főni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat. Mikor megpuhult, a fahéj darabkákat kivesszük, kézi mixerrel átturmixoljuk, ha szükséges átpasszírozzuk, majd a tűzre visszatéve újra felforraljuk. Közben az étkezési keményítőt elkeverjük 0,5 dl hideg vízzel, azzal felöntjük a levest, beletesszük a tejszínt, még pár perc és kész. A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk, forralunk vizet és a lobogó vízbe tesszük a vizes kézzel formált kicsi gombócokat. Kifőzzük, kiszedjük és a levessel tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!