Nekem még ez is sokáig tart, de a hazai szilvalekvár egész más mint a bolti ugye. Pár üveg szilvalekvárért nem tudom nekiálljak-e, majd meglátom kapok-e régi fajta szép érett szilvát a piacon, ha eljutok odáig. köszi a receptet.
4 kg szilva mag nélkül,
80 dkg cukor
1/2 dl ecet
Nagyon macerásnak tartottam hogy egy lekvárfőzéskor egésznap a konyhában álljak.
Mivel sok szilvám termett körbeolvastam, erre az eredményre jutottam.
Kimagoztam a szilvát, méd nem volt nagyon érett, hozzáadtam a cukrot és az ecetet.
Egyik adagot rögtön betettem a sütőbe, egy másik adagot úgy próbáltam ki hogy a cukorral állt egy éjszakát de az eredmény ugyanaz lett.
Nekem régi sütőm van így rotyogott 5 -óra hosszát.
Úgy 4-óra elteltével egyszer megkavartam, de nem szükséges.
Kivettem a sütőból és hagyom egy 20 percig pihenni, közben néha megkavartam, ekkor már kezd sűrűsödni.
Még melegen üvegbe rakom, pici szalicil és mehet a szárz dunszba!
Ennyi!
Nekem még ez is sokáig tart, de a hazai szilvalekvár egész más mint a bolti ugye. Pár üveg szilvalekvárért nem tudom nekiálljak-e, majd meglátom kapok-e régi fajta szép érett szilvát a piacon, ha eljutok odáig. köszi a receptet.
Én is pont így rakom el a szilvát évek óta ahogy itt leírod Livikém!:))
szilva lekvárról (tetszik)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!