A frissen leszedett szilvát megmostam, kimagoztam, majd összevagdaltam. Egy 15 l vödör lett tele, ezt a mennyiséget bele tettem egy lábasban amit előtte 20 % ecettel jól kikentem kb 1,5 dl ecetet öntöttem bele. AZ ECETET A LÁBASBA KELL HAGYNI!!! Betettem a gáz sütőbe, ez a mennyiség teljes hőfokon 6 órahosszáig főtt. NAGYON LÉNYEGES NEM SZABAD EGYÁLTALÁN MEGKAVARNI!!! Amikor már teljesen félig volt a lábas ekkor kivetem tettem bele cukrot ízlés szerint,és tovább főztem fent a gázon még 1 óra hosszat. Akkor jó ha a fakanálon megáll a lekvár. Tiszta üvegbe rakom, és mehet a száraz dunsztba kihűlni. Évek óta így csinálom nem csapkod össze – vissza nekem ez bevált.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!