Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Szilvalekváros ravioli kalácskák

felvitel dátuma: 2013-06-11 15:32:48       mai nézettség: 1       nézettség: 2217
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 nagyobb tojás sárgája
  • 10 dkg margarin
  • 1 kk
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Töltelékhez:

  • 1 kis üveg szilvalekvár fele

Lekenéshez:

  • 1 nagyobb tojás sárgája
  • 2 ek tej

Szóráshoz:

  • 1 ek porcukor
Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáját.

Alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk.

Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk.

Egy isler szaggatóval nagyobb virágokat szaggatunk.

Minden másodikra teszünk egy púpos tk szilvalekvárt.

Minden második virág közepére egy éles késsel vágunk egy 2,5 cm-es keresztet, a kezünkbe véve kicsit széthúzzuk a vágást, majd a lekváros virágra terítjük.

Egy, az isler formázótól kisebb pohár (én pezsgőst használtam) száját lisztbe mártjuk és a két réteget összenyomjuk vele.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és lekenjük egy tojás sárgájával.

Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.

180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet pihenni.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

18 db kalácska lett belőle.

Tipp: Ha valaki sok lekvárral szereti, tehet bele 1,5 tk-al, azt talán még elbírja, és nem jön ki.

Az összeillesztéskor a virágok lisztezett felülete alulra és felülre kerüljenek, így jobban összetapad a tészta. Ha valaki szeretné felhasználni a lekenésnél megmaradt tojásfehérjét, az nyugodtan használhatja ragasztóként a virágok pereménél, bár enélkül sem estek szét.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Jákli Judit 2013 június 11

Andika imádom ezt a sütidet.Előbb utóbb el fogom készíteni.

10/10 Andi80 2013 június 12

Köszönöm Judit, tényleg finom és nagyon kapós :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.