Nagyon finom, ízletes minden!
A tészta hozzávalói: 26 cm tortaformához
40 dkg liszt
15 dkg vaj
2,5 dl natúr joghurt
1 csipet só
1/2 cs. sütőpor
1 cs.vaníliás cukor
A töltelékhez:
0,5 kg szilva (nagy kék)
cukor vagy édesítő
1 cs. vaníliás cukor
fahéj,őrölt szegfűszeg
1 1/2 cs. vaníliás pudingpor
5 dkg darált dió
Elkészítés: töltelék:
A szilvát jól megmossuk. Magját kivesszük. Egy edénybe tesszük,és kb 5 percet főzzük,ízesítjük,fahéj,szegfűszeg,vaníliás cukor,cukor vagy édesítő,ezek ízlés szerint. (a fahéjat ne sajnáljuk a szilvától). Picike vízben elkeverjük a pudingot,hozzáadjuk a szilvához,pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük,összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kb 3 mm vastagra 20 - 30 cm hosszra kinyújtjuk. 8 - 10 cm széles 4 csíkot vágunk a tésztából.
Minden tésztát megszórunk dióval,a szilvás-pudingos krémből egy csíkot ráteszünk. Széleit össze csípjük. A formát kibéleljük sütőpapírral. Csigavonalban bele tesszük a tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!