60 dkg főtt áttőrt krumpli
1 evőkanál fagyos zsir,
20 dkg rétesliszt,
2 evőkanál olaj,
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
só
1-2 evökanál olaj a zsemlemorzsához
A krumplit (burgonyát) a liszttel, csipetnyi sóval és a zsirral összegyúrjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk,
Majd kockára vágjuk, és mindegyik kockába egy szem szilvát csomagolunk.
Két tenyerünkkel szépen meggömbölyitjük gombócokat, és sós vizben kifözzük.
Közben olajban vagyvajban a morzsát megpirítjuk, a kifőtt gombócokat belehempergetjük, és fahéjas porcukorral meghintjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!