A szilvát megmosom, kimagozom, a fahéjas-cukrot előkészítem. A zsemlemorzsát megpirítom. Közben megfőzöm a felkockázott burgonyát enyhén sós vízben, majd leszűröm és összenyomom. Hagyom langyosra hűlni hozzáadom a búzadarát, tojást, olajat és a 25 dkg lisztet és óvatosan összedolgozom, ha szükséges keveset még szórok hozzá. Lágy tésztát kapok, gyúródeszkát enyhén belisztezem, majd csípek egy darabot a tésztából és kis hengert formálok, ezt picit meghempergetem az enyhe lisztes deszkán, nyújtófával kis lapot nyújtok és a fahéjas-cukorral töltött szilvát ráhelyezem, majd gombocót formálok. Közben nagy fazékba felteszem forrni a vizet kis sóval, lobogó vízbe dobom a gombócokat, ha feljönnek 2-3 percig még főzöm. Leszűröm és a pirított morzsába forgatom. Fahéjas-cukorral megszórom tálalásnál.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!