Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Szílvás gombóc nudlival.

felvitel dátuma: 2012-04-03 21:22:58       mai nézettség: 1       nézettség: 841
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók: Fél kiló liszt, 1 tojás, 4 db. nagy krumpli, , zsemlemorzsa, kevés olaj.szílva,fahéj,cukor.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A Krumplit meghámozzuk, elszeleteljük,és sós vízben megfőzzük. Kicsit hűtjük. A lisztet tálba tesszük,és hozzáadjuk a krumplinyomón áttört főtt krumplit,a tojást és összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kécentire nyújtjuk. Csíkokra szeleteljük, eldaraboljuk, és kis nudlikat formálunk belőle. a többi tésztát még vékinyabbra nyújtjuk, négyzet alakúra elvágjuk,és beletesszük a cukrozott, és fahéjjal megszort szilva darabokat.Jól összenyomkodjuk a tésztát,és gombócokat csinálunk belőle. Közben kevés olajon rózsaszinre sütjük a zsemlamórzsát,és kevés fórró vízet teszünk . Összekeverjük, lekapcsoljuk a gázt, és fedő alatt hagyjuk puhulni.Atésztát fórró vízbe rakjuk, és ha feljött a tészta a víz tetejére szűrőkanállal leszűrjük, és a morzsához keverjük.Fahéjas pórcukorral tálaljuk.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.