Hozzávalók: Fél kiló liszt, 1 tojás, 4 db. nagy krumpli, só, zsemlemorzsa, kevés olaj.szílva,fahéj,cukor.
A Krumplit meghámozzuk, elszeleteljük,és sós vízben megfőzzük. Kicsit hűtjük. A lisztet tálba tesszük,és hozzáadjuk a krumplinyomón áttört főtt krumplit,a tojást és összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kécentire nyújtjuk. Csíkokra szeleteljük, eldaraboljuk, és kis nudlikat formálunk belőle. a többi tésztát még vékinyabbra nyújtjuk, négyzet alakúra elvágjuk,és beletesszük a cukrozott, és fahéjjal megszort szilva darabokat.Jól összenyomkodjuk a tésztát,és gombócokat csinálunk belőle. Közben kevés olajon rózsaszinre sütjük a zsemlamórzsát,és kevés fórró vízet teszünk rá. Összekeverjük, lekapcsoljuk a gázt, és fedő alatt hagyjuk puhulni.Atésztát fórró vízbe rakjuk, és ha feljött a tészta a víz tetejére szűrőkanállal leszűrjük, és a morzsához keverjük.Fahéjas pórcukorral tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!