Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Szilva Töltelék:
10 dkg cukor
60 dkg szilva ( friss hiányában 2 üveg 7,5dl es üveg befőtt )
1 evőkanál fahéj
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
3-4 evőkanál szilva lekvár
Tetejére
· Porcukros fahéj
Ismét hoztam nektek egy finom receptemet
Szezonális és isteni illata van
elkészítés
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
2. A szilvát megtisztítva megmosva apró cikkejekre vágjuk. Bele tesszük egy tálba megszórjuk a cukorral, mézeskalács fűszerkeverékkel, majd óvatosan összekeverjük.
3. A tepsit kivajazzuk lisztezzük de sütőpapírral is bélelhetjük
4. A tepsi aljára tesszük a tészta lapot kicsit lenyomkodjuk megszúrkáljuk villával majd rá a cukros szilva szeletek. Ha marad egy kis keverék tegyük a szilva mellé .A szilvák között pedig kicsepegtetjük egy kis szilva lekvárral Ezután még megszórjuk a fahéjas cukorral és mehet a sütőbe
5. 180 fokon fél órán át sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
6. Fahéjas porcukorral meghintjük a tetejét .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!